Reportáž z Čachtíc, 18. júna 2016

Ďalší mesiac, další pretek. A dovolím si tvrdiť, že opäť úspešný. Účasť si drží svoj štandart, stage tiež, organizačne naďalej rastieme a učíme sa. Aj tento krát sa nám podarilo vybaviť k preteku výborné počasie, takže všetci strelci domov prišli ppekne opálení.

Ako klasicky, aj tentokrát čakalo na strelcov päť rôznorodých situácií. Keďže moje básnické črevo išlo na dovolenku, dnes si to preberieme stručne. Poďme na to:

Stage 1 - Krátka idylka

Ako si tak pri prenose boxu cvičíte, do okna vám vletí molotov. Treba najprv hasiť a následne brániť svoj domov, svoj hrad.

Po krátkej rozvičke na signál strelec prebehol k hasiacemu prístroju, ktorý preniesol na druhý koniec stagu a tým simuloval hasenie. Následne sa chopil svojej zbrane a riešil situáciu, Výsledkom bol jednoduchý, no zábavný stage.


Stage 2 - Čistenie zbrane

Ste doma, keď zrazu z vonku počujete hluk. Pozriete sa von z okna a vidíte, že v uliciach vládne chaos, panika a bezprávie. Keďže ste práve čistili svoju zbraň, musíte ju dať dokopy so zásobníkmi a následne najprv z okna a potom voľne riešiť zvyšok.

Zvláštnosťou na tomto stage-i bola balistická ochrana niektorých terčov, ktorá limitovala plochu, na ktorej sa počítali zásahy. Ako bonus čakala na strelcov vertikálna kývačka.


Stage 3 - Pri piáne v bare

Privyrábate si ako pianista v bare a zaujímate sa o miestnu krásavicu. To sa však nepáči štamgastom z mokrej štvrte.Privrú vám jednu ruku do klavíra a rozhodnú sa poslať vás do nemocnice. Treba sa zbaviŤ najblišieho útočníka a následne spoza baru riešiť zostávajúcou rukou situáciu.

Čo dodať, tento stage rozdal najviac procedúr. Mnohí súťažiaci, napriek tomu, že pár sekúnd pred pípnutím timera sme ešte debatovali o streľbe jednou rukou, neváhali riešiť situáciu obojručne. Ale zase, čo dodať. Sám som ten stage staval, sám som tam odpískal asi 10 ľudí .... a potom som si ho nádnerne strelil obojručne.

Prvé "video" pozostáva z fotiek, keďže mi kamera omylom miesto videa robila slideshow. Ale aj tak to vidno.


A takto nejako prebehol nesúťažný reshoot.


Stage 4 - Prírodná katastrofa

Situácia je zlá, všetko šlo do čerta. Barikádujete sa v dome, keď tu zrazu psi a ich zákona nedbalí páničkovia. Poriešte bez krytu psov, následne dve súpopria.

Osobne som v tomto prípade hrdý na umiestnenie gongov aj poprov. Netreba hádam nič moc dodať, situácia štandartná, súpopria prijateľne zákerné.

Poznámka: Ak vás netrápi zatĺkanie klincov, odporúčam preskočiť prvú cca 1 minútu. Ak sa chcete zasmiať na ITčkarovi s kladivom, smelo do toho...


Stage 5 - Strelecká hra

Jednoduchý stage, s ktorým však vraj veľa ľudí malo problémy. Netreba nič dodávať.

A samozrejme nesmie chýbať výber reakcí:

"Stage boli celkovo velmi príjemné, priamočiare."

"Veľmi pekné, čisté situácie, krátky úvod a potom už len taktická streľba."

"Bola super zábava, bufet skvelý, opäť nesklamal."

"Oba palce hore"

"Za mna palce hore..."

Vladislav