Reportáž z Bratislavy, 28. augusta 2016

Keďže nielen súťažami je človvek živí, dopriali sme si aj my letné dovolenky. A tak vám po týždňovom zdržaní a odpočinku vo wellness prinášame reportáž zo 4-tého kola bratislavského pohára. Pretek prebehol klasicky, v poriadku a bezpečnee, no sprevádzalo ho viacero technických problémov. Tak sa poďme pozrieť na to, ako sme strávili tú nedeľu.

Ach tá naša organízácia

No, čo povedať. Osobne považujem tento pretek doteraz za organizačne najhoršie zvládnutý. Podpísala sa na tom aj choroba a tým pádom nedostatok personálu. Prvý squad, veteráni štyroch kôl, poučení z minulých, prišli v ideálnom čase 9:15. Bohužiaľ, vzhľadom na chýbajúci personál a vietor sme meškali so stavaním stagov viac než je štandard a s pretekom sa začalo až 9:30. Squad veteránov má ale svoje výhody a tak nás už organizačne nič neprekvapilo a podarilo sa nám meškanie dobehnúť... a potom nám vietor 2x zhodil komplet celé stage.... Na záver prvého squadu sme pogratulovali víťazom minulého kola a rozdali darčeky od partnerov, Luxury guns, Švider Holsters a Hermes.

Poďme sa teda pozrieť, aké situácie sme si pripravili pre súťažiacich tentokrát.

Stage 1 - V lese

Ste na prechádzke v lese, a ako si tak uľavujete za stromov, počujete ženský hlas kričiaci o pomoc. Neznie to ako vtip, skôr zúfalo, preto sa rozhodnete s plnou vážnosťou skontrolovať situáciu.

Stage 2 - Na hoteli

Dovolenka v hoteli vám mala pomôcť načerpať silu, keď tu zrazu krik, teroristi útočia. Skontrolujte svoje bezprostredné okolie!

Kým k prvému stagu nebolo moc čo napísať, k druhému pár postrehov. Stage sa dal riešiť viacerými spôsobmi a bolo zaujímavé sledovať, ktorý pretekár si vybral aký postup. Chýtakom na strelcov bol posledný terč na pravej strane, ktorý bol nepríjemne skovaný za neterčom a pár pretekárov sa príliš ponáhlalo a chudák neterč na to doplatil.

Stage 3 - Strelecká hra

Strelecká hra mala preveriť strelcovu schopnosť vyhodnocovať situáciu pod akým takým stresom. Na začiatku poriešil strelec z ľavej strany 4 poppre, pričom na každom bol nastriekaný jeden znak Následne sa presunul na pravú stranu a poriešil situáciu so 8 terčami. Na každom bol nastriekaný jeden symbol, pričom strelec mal strielať na tie, ktorých symboli boli na popproch.

Slovo na záver

Osobne mám z preteku napriek pozitívnych reakcií pretekárov zmiešané pocity. Najlepšie to vystihla veta, ktorá zaznela na mieste: Dobré napady predbehli tecchnické možnosti. SAV nie sú Čachtice a snaha postaviť rovnako grandiózne stage je kontraproduktívna - dlho to trvá, nemáme hotové zásteny (možno na guláš-brigáde) a vôbec ... uvvíddíme do budúcnosti.

Každopádne ďakujem zúčastnením za dodržiavanie pravidiel, bezpečnosti a pokynov. Vidíme sa 8.10 a potom sa uvidí. A dúfam, že pokračujeme aj v zime.

Slovo k marathonu

V rámci možnosti predregistrácie sa prihlásilo pár ludí na marthón. Podľa mojich poznámok 3 ľudia v prvom squade a 4 v treťom. Poprosím o zaslanie emailu so želaným squadom na lossk.vladoz@gmail.com. Vďaka.

Vladislav