Reportáž z Bratislavy, 30. júla 2016

Skončil mesiac a my sme sa opať stretli na bratislavskej strelnici SAV. Tretie kolo znamená, že organizácia frčala už v podstate bez problémov, scoresheety boli k dispozícií, stage postavené v podstate na čas. Počasie nám prialo, bolo príjemne slnečno, ale nepražilo až tak moc. Ale zato nám život znepríjemňovali komáre. Poďme si teda zrekapitulovať, čo sme si pre vás pripravili

Ohľadom organizácie

Dovolím si tvrdiť, že organizačne sme pretek zvládli už minule, už sa to dá len zlepšovať do nadštandartu. Registrácia nezaváhala a tak ako prichádzali účastníci jednotlivých squadov prebiehala ich registrácia, odovzdávali sa im scoresheety a pri registrácií každého z nich čakal domáci brownies. Samozrejme treba spomenúť našich partnerov. K pôvodnému partnerovi Švider Holsters pribudla predajňa Luxury Guns a Poľovníctvo Hermes. Partnerom za ich angažovanosť ďakujeme. Poďme sa teda pozrieť na to, čo čakalo na súťažiacich tentokrát...

Stage 1 - Skoro doma (Kobayashi Maru)

Ste v meste, keď tu zrazu sa všetko pokazilo. Povstanie, prevrat, puč.... predstavte si čo len chcete, riešite situácie, ste na ceste domov aby ste sa zbalili a vypadli niekam na samotu kým to všetko prehrmí. Ostáva vám posledných 10 nábojov, ste skoro doma, pred vami je posledných pár nepriateľov. Riešte situáciu.

Kvôli tejto situácií bolo na všetkých 3 stagoch zmenené hodnotenie. Double miss - terč v ktorom neskončila ani jedna rana - bol penalizovaný extra 3 procedúrami. Tento stage bol navrhnutý čiastočne ako strelecká hra, kontrola tunelového videnia. Na brífingu bolo povedané hádam všetko okrem explicitného postupu riešenia. Napriek tomu sa našli ľudia, inak výborný strelci, ktorí to riešili 5-timi dvojranami a skončili s ozbrojeným páchateľom, ktorá sa na nich v plnej rýchlosti rúti a je nezranený.


Stage 2 - V bare

Ste s priateľkou v bare, pochutnávate si na raw bezgluténových paleo koláčikoch, keď do vnútra vtrhne suita s nekalými úmyslami. Chránte priateľku a dostaňte ju do bezpečia.

Strelec štartoval v sede, oproti nemu priateľka. Na signál poriešil z miesta terče a popre na ktoré si trúfal. Následne vstal, schmatol priateľku simulovanú batohom (Monika odmietla životnú rolu a príležitosť asistovať) a pobral sa preč. Cestou von z baru sa musel kryť za paravanom, opať poriešiť terče a zvislé poppre, pričom celý čas musel držať priateľku v bezpečí. Aby to nemali také ľahké, pri streľbe zpoza paravanu museli riešiť terče každý z inej strany.

Stage 3 - Na ceste

Vybrali ste sa autom na výlet, prečistiť si hlavu. Bohužial, auto odmieta fungovať, ostali ste uprostred ničoho. Ako tak pozeráte do motora, zastaví za vami druhé vozidlo a z neho vystupujú očividne nepriateľsky naladený, ozbrojený útočníci. Utiecť sa nedá, riešte situáciu.

Naozaj klasická a jednoduchá situácia, kde bolo akurát nutné riešiť terče z vertikálneho krytu a k tomu sa presunúť medzi ľavou a pravou stranou vášho vozidla. Modrá plocha na dvoch terčoch je plocha krytá blokom motora a palubnou doskou ich vozidla, zásach tejto časti sa považoval za miss.

Slovo na záver

Tento pretek sa naozaj vydaril. Stage boli na úrovni, 27 súťažiacich predstavuje pre tieto preteky zatiaľ rekord. Takisto sa tým pádom otvoril aj tretí squad. Ostáva iba dúfať, že sa nám to podarí prekonať. Ako extra bonus sa nazbieralo dostatok ľudí na hodnotenie v troch divíziach - Pištoľ, Malá Pištoľ a Revolver. Musím povedať, že po hodinovej príprave a stavaní a následne 6 hodín rozhodovania, potom demontáž sme boli obidvaja s Monikou ako zabitý, ale myslíme, že to stálo za to....

PS: Ak ste sa dočítali až sem, tak informácia pre Vás: Na ďalšom preteku Bratislavského pohára sa budú losovať miesta v predregistrácií na plánovaný maratón. Keďže záujem vyzerá byť viac než vysoký.... je to šanca ako zabezpečiť svojú účasť.

Vladislav